18.2.2015

Ystävänpäivän muotishow á la Tuunarit 12.2.

Torstaina 12.2. olimme vuoden kulussa jälleen siinä vaiheessa, että Kampin Tuunarit järjestivät iloisen muotishown Ystävänpäivän merkeissä. Jo yhdeksättä kertaa oli yleisöllä ratkiriemukas mahdollisuus päästä ihastelemaan ryhmän mielikuvituksen ja taituruuden näytteitä.

Näytös alkoi hauskalla, kevättalveen mukavasti sopivalla Georg Malmstenin säveltämällä ja sanoittamalla Jänöjussin mäenlaskulla. Ragni Malmsten on aikanaan muistellut isänsä sävellystyöstä, että innostus tähän lauluun syntyi Jorin katsellessa Helsingin kotinsa ikkunasta lasten huimaa mäenlaskua Temppeliaukion kallioilla. Silloin kelkkana saattoi paremman puutteessa olla vaikkapa vanha puhelinluettelo! Laulun meille esittivät Sirkka-Liisa ja Eero maestro Riku Siivosen säestyksellä. Laulun tahdissa ”pomppi” saliin joukko hassuja pupuja namusia jakamaan.

 
  
 
Siskolla on kevättä rinnassa. Hänen turkoosi pukunsa on muokattu 40 vuotta vanhasta jakkupuvusta. Mukana esityksessä oli myös Siskon ”Anna & Toivo”- ryhmässä tekemä, Unicefin rokotuskampanjan hyväksi myynnissä oleva mollamaija.
 
Kun joulut on juhlittu ja lahjat jaettu pussista, voikin jouluisista materiaaleista tuunata itselleen vaikka uuden puvun. Eilan puvun hame on kuusenalusmatosta. Jakku on ommeltu lahjapussista ja hihat siihen on tehty tonttumyssyistä.

Eevan puvun inspiraatio lienee kanatarhasta…?


Ritan upea viitta on valmistettu eri maiden nyrkkeilyseurojen viireistä. Joukossa on monia harvinaisuuksia maista, joita ei enää ole mm. DDR:stä ja Tsekkoslovakiasta. Suomalaisista seuroista on mukana esim. Tapanilan Erä ja Suomen nyrkkeilyliitto.


Maikilla on päällään oma 80-luvun housupuku. Viitan hän tuunasi omasta kampauskapasta leikkauksin ja tyllihörselöin. Maikin esikuvana lienee ollut esiintymisissään myös viittaa käyttänyt EP eli Elvis Presley.


Mairen asu on ostettu alun perin kirpputorilta. Helmaa jatkaen ja uudet hihat ommellen syntyi näin kaunis iltapuku.

 
Mitä saadaan, kun kerätään 15 vuotta karkkipapereita? Sirkka-Liisan ajatus alun perin oli tehdä niistä taideteos, mutta niistä tulikin viitta - toki taideteos tämäkin. Viittaan tarvittiin lähes 300 paperia. Sen valmistus koetteli hermoja, mutta lopputulos on vaivan arvoinen. Hame on ommeltu mallitikuista ja resoreista. Täydellinen ”karkki”!
 

Markku kietoutui viitan omaisesti vanhoihin valoverhoihin. Marimekon kangaspalasta ja vanhasta froteepyyhkeestä sai ”rantaleijona” lannevaatteen. Markku haluaa muistuttaa kamppilaisia Pihlajasaaren kesäpaikasta. Sinne on kesällä hyvä mennä ottamaan aurinkoa. ”Eikä sillä niin väliä, onko kroppa rantakunnossa, tähän maailmaan mahtuu sekä lihavat että laihat!”

 
 
Tämä Eevan ergonomisesti suunniteltu ulkoiluasu on varustettu huomiovaloilla ja äänimerkeillä. Neuleet on neulottu ”Aloe vera”- langasta, joten ne eivät ulkoilijaa kutita.

Rita on ostanut hameensa kirpputorilta. Siitä hän on tuunannut tanssiasun, jota voisi käyttää vaikka palvelukeskuksen tanssiretkellä Teeriharjuun 1.4.2015 (Lisätietoja Retki-infosta). 

Markun bleiseri on ommeltu kasaan käytetyistä muovipusseista. Takin turkiskaulus on Tyyli-Turkis Oy:stä. Turkiksen käyttö asussa on Markun kannanotto suomalaisten turkistarhaajien ammattitaidon puolesta. Lisäksi hän kannustaa ottamaan vanhan turkin uudelleen käyttöön. Se sopii meidän ilmastoomme. Ja huonokuntoisesta turkista voi saada vielä vaikka megatrendikkään tyynynpäällisen.

Mairen musta-valkoinen mekko on muokattu itselle sopivaksi kesäisten päivien iloksi, arkeen ja juhlaan.
 
Siskon puvun ”rimplee-kangas” on löytynyt ystävän vintiltä. Puvun koristeet ja hatun on Sisko virkannut tietenkin itse.
Tämän puvun on Eila tehnyt isosta rantaviitasta.

Maikin juhlapuvun tekonahkahame löytyi kierrätyskeskuksen ilmaisjakelulaatikosta, somisteeksi on ommeltu paljettikuvioita. Yläosa on tuunaritoveri Sirkka-Liisan muokkaama omasta puserostaan.
 
Sirkka-Liisan juhlapuvun materiaali on jätesäkkejä, muovikasseja ja roskapusseja! Tällaisen materiaalin työstäminen oli mielenkiintoista ja haasteellista; muovi kun on liukasta ommella. Vanhan hatun Sirkka-Liisa päällysti hopeaverkolla.   
 
Kaiken kaikkiaan näytöksessä nähtiin 32 eri pukua, kun alun pupujussien puvut lasketaan mukaan.
 
Poskilihakset nauramisesta hellinä yleisö siirtyi Kampin Lähimmäistoiminnan tarjoaman Ystävänpäiväkahvituksen ääreen.
 
 
Sydämellinen kiitos Tuunareille ja Kampin Lähimmäistoiminnalle iloisesta iltapäivästä. Nämä Ystävänpäiväjuhlat muistetaan vielä pitkään…

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti